Om oss
C/O Mindepartementet
Medlemskap
Skolor/Visningar
Hitta hit
Samarbeten
Svenska
English
Permanent på Mindepartementet
Strömholm Collection
Den 1 juli 2016 invigs Stockholms kanske minsta museum i Mindepartementets utvidgade lokaler på Skeppsholmen; en permanent plats för den legendariske svenske fotografen Christer Strömholm i samarbete med Bildverksamheten Strömholm. I butiken säljs ett stort urval artiklar med koppling till Christer Strömholm och hans arbete, så som vykort, böcker, affischer och fotografiska verk.

Med Strömholm Collection är avsikten att ge nya perspektiv på Strömholms fotografiska  arbete. I olika utställningar under året kommer Christer Strömholms egna, mer okända fotografier, liksom delar ur hans privata samlingar att presenteras. Strömholm Collection öppnar med en utställning där flera av verken nu visas i Stockholm för första gången.

Christer Strömholm är en av Sveriges främsta, och internationellt mest erkända, fotografer genom tiderna. Han föddes 1918 i Stockholm och gick bort 2002 efter ett liv på resande fot. Strömholm arbetade i stort sett endast med svartvit fotografi. Hans dokumentation och böcker om de transsexuella vännerna på Place Blanche i 1960-talets Paris har blivit klassiker. Strömholms stora genombrott kom dock först 1986 med utställningen "9 sekunder av mitt liv" på Moderna Museet. Han utnämndes till professor i fotografi 1993 och fick Hasselbladspriset 1998. Hans bilder och arbetsmetoder har inspirerat generationer av svenska fotografer och Strömholm finns idag representerad på några av världens främsta museer som MoMA, Metropolitan och ICP i New York samt på Centre Pompidou i Paris.
Bilder
Christer Strömholm,
© Strömholm Estate/BVS
Christer Strömholm,
© Strömholm Estate/BVS
Christer Strömholm,
© Strömholm Estate/BVS
Om oss
C/O Mindepartementet
Medlemskap
Skolor/Visningar
Hitta hit
English
Svenska