Om oss
C/O Mindepartementet
Medlemskap
Skolor/Visningar
Hitta hit
Samarbeten
Svenska
English
Om oss
"Vår vision är att skapa en ny plats för konst där det gränsöverskridande och skapandeprocessen i alla dess former står i centrum. En konsthall med inriktning på fotografi där vi vill introducera starka internationella konstnärskap och där vi hoppas att många människor kommer att vilja vara. I en tid av stora utmaningar tror vi att konsten kan skapa en djupare förståelse för det som händer i världen och ge nya perspektiv."

Anna Eriksson och Estelle af Malmborg, grundare av Mindepartementet Art and photography

Estelle af Malmborg, Anna Eriksson

Mindepartementet Art and Photography på Skeppsholmen vidareutvecklar den verksamhet som bedrevs i Panoptikon Fotografins Hus, beläget på samma plats. Fotografins Hus grundades år 2003 av Dorothea och Anders Flodin och drevs 2010 - 2015 av Olof Glemme och Hans Hedberg. Huvudinriktningen är fotografi men Mindepartementet Art and Photography arbetar gränsöverskridande med konst, mat, filosofi, litteratur och musik.

Verksamheten möjliggörs genom stöd av Stockholm Stad, Stockholms Läns Landsting och Kulturrådet.
Kontakt
Besöksadress:
Mindepartementet Art and Photography
Slupskjulsvägen 26
111 49 Stockholm

Telefon: 08-611 69 69
E-post:  info@mindepartementet.org

Våra lokaler
Mindepartementet uppfördes ursprungligen på 1730-talet som förråd för Flottans färskvattenfat. 1826-27 byggdes huset om till artilleriverkstäder. Under Krimkriget 1853–56 började sjöminor att användas på allvar och det nya vapnet behövde förråd och verkstäder på flottans varv i Stockholm. År 1874 förändrades verksamheten i huset till minverkstad och kontor för Mindepartementet, vilket även givit namn åt byggnaden. Mindepartementet ansvarade för tillverkningen och underhållet av minorna vid flottans örlogsvarv på Skeppsholmen. År 1969 lades örlogsvarvet ned. Försvarets materielverk och Minbyrån flyttade in och var kvar till 1983. Därefter har olika kulturverksamheter funnits i byggnaden.

Tillgänglighet
Vi har flera handikapparkeringsplatser i närområdet. Direkt utanför vår entré är det också lämpligt för färdtjänst att stanna. En ramp leder upp till vår entré. Vi har en handikapptoalett samt tröskelfria övergångar mellan rummen. Det är tillåtet att ta med barnvagn in i konsthallen. I entrén finns förvaringsskåp.
Nyheter